top of page
 • Ce sunt produsele alimentele cu destinație nutrițională specială?
  Alimentele cu destinație nutrițională specială se adresează următoarelor categorii de beneficiari: sugari și copiii mici, pacienții sub supraveghere medicală, consumatorii supraponderali și obezi, persoanele cu intoleranță la gluten sau boala celiacă, precum și sportivii.
 • Cum sunt reglementate alimentele cu destinație nutrițională specială?
  Alimentele cu destinație nutrițională specială sunt strict reglementate la nivelul UE în ceea ce privește compoziția, producția, etichetarea și comercializarea.
 • Care sunt normele de siguranță a alimentelor?
  După cum prevede legislația alimentară a UE, toate alimentele cu destinație nutrițională specială, în special cele destinate populațiilor vulnerabile, sunt fabricate în conformitate cu standarde de siguranță foarte stricte. Companiile membre colaborează îndeaproape cu autoritățile de reglementare, oamenii de știință și nutriționiștii pentru a monitoriza datele, a asigura conformitatea și a urma cele mai înalte standarde de calitate.
 • Care sunt produsele pentru copii mici și sugari?
  Formula de început Laptele matern este cea mai bună sursă de nutriție pentru bebeluși, deoarece conține echilibrul perfect de nutrienți, hormoni și anticorpi. Formula de început este destinată înlocuirii laptelui matern atunci când mamele nu pot sau aleg să nu alăpteze. Este singura alternativă potrivită pentru bebelușii sănătoși cu vârsta cuprinsă între 0-6 luni. Aceste produse sunt concepute pentru a sprijini alimentația sugarilor cu vârsta de până la 6 luni și sunt concepute pentru a îndeplini standarde foarte ridicate de siguranță și calitate. Formula de continuare A fost dezvoltată pentru a satisface nevoile nutriționale ale sugarilor peste 6 luni și conține vitamine și minerale adăugate, cum ar fi vitamina D și fier. Formula de continuare trebuie utilizată doar ca parte a unei diete mixte de înțărcare și nu ca înlocuitor al laptelui matern înainte de șase luni. Formulele pentru copii mici Cunoscute și sub numele de „lapte pentru copii de vârstă mică” sunt concepute pentru a satisface nevoile copiilor mici cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani, ca parte a unei diete mixte. La fel ca formula de continuare, acestea nu trebuie folosite ca substitut al laptelui matern înainte de șase luni. Alimentele pentru bebeluși Aceste alimente ajută la trecerea de la o dietă lichidă pe bază de lapte matern sau formulă de început la una care include alimente solide. Acestea sunt formulate special pentru a limita cantitatea de sare, grăsimi saturate și zahăr și pentru a asigura cantitățile corecte de proteine, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale pentru această grupă de vârstă.
 • Cum sunt reglementate produsele destinate sugarilor și copiilor mici?
  Compoziția, siguranța alimentară și comunicarea produselor destinate sugarilor și copiilor mici sunt strict reglementate la nivelul UE, aplicându-se restricții suplimentare dincolo de legislația generală a alimentelor (niveluri de contaminanți, standarde microbiologice etc.).
 • Care sunt alimentele pentru copii acoperite de legislația UE?
  Formulele de început și formulele de continuare, dar și alimentele pentru bebeluși destinate unor scopuri medicale speciale Alimentele pentru sugari și copii de vârstă mică: mâncare, băuturile și deserturile de la alimente lichide la semi-lichide și solide. Alimentele pe bază de cereale pentru sugari și copii de vârstă mică: cereale și cereale cu lapte, paste, pesmeți și biscuiți
bottom of page